Za sve uzraste
Books

Kompletna biblioteka za srećno detinjstvo

Od rođenja do tinejdžerskog doba

200 knjiga u biblioteci

96.999,00 RSD

134.240,00 RSD

Kažu da je knjiga najbolji drug. A mi u to verujemo.

Ako odaberete celokupnu ponudu preporučenih knjiga (200), koje su namenjene deci od 3 godine pa sve do tinejdž doba, vaše dete će zasigurno odrastati u najboljem društvu. Knjige će ga pratiti u stopu, ili bolje da kažemo u centimetar. Kako bude raslo, tako će ga na polici dočekivati brižljivo probrane knjige koje obogaćuju unutrašnji svet, formiraju čitalački ukus i svojim kvalitetom zavređuju mesto u kućnoj biblioteci.

Potrudili smo se da budu zastupljeni klasici, bez kojih je nemoguće zamisliti dečju policu za knjige, kao i savremeni autori. Želeli smo da decu uvedemo u prostor srpske kulture i zato se u izboru koji smo za njih sačinili nalaze dela srpskih pisaca i tek poneki naslov prevedene dečje književnosti. Svoje prve godine dete će provoditi istražujući svet predivno ilustrovanih slikovnica koje su veliki prijatelji male dece. Kvalitetne slikovnice razvijaju emotivno pozitivan odnos prema čitanju. Dete će uživati u rimi i stihovima naših velikih pesnika Čika Jove Zmaja i Miroslava Antića, zaviriće u bajkoliki svet „Zunzarine palate“ Brane Cvetkovića i na najbolji način bogatiti rečnik, stvarati rane čitalačke navike i osetiti toplinu i bliskost u porodičnim ritualima čitanja.

Kada bude činio prve samostalne korake u čitanju i pisanju, mali čitalac će sa police svoje kućne biblioteke dohvatiti i potom se okušati u čitanju knjižica koje ohrabruju čitanje, odgovaraju uzrastu i nivou znanja, sa krupnim slovima i malo teksta.

Kako bude sticalo sigurnost i čitalačko iskustvo, dete će svoje slobodno vreme ispuniti na najbolji način, u društvu probranih knjiga. Biće tu avantura, misterija, mozgalica i puno smeha, neophodnih sastojaka svakog detinjstva.

Osećajući prijatnost i sigurnost među knjigama, svojim dugogodišnjim prijateljima, i negujući odmalena kulturu čitanja, u periodu kada mnoga deca posustaju sa čitanjem, vaš tinejdžer će bez zadrške posegnuti za knjigom iz svoje kućne biblioteke.

I uvek treba imati na umu reči Majkla Morpurga, pisca za decu i mlade: „Deci treba obezbediti dve stvari – knjige i ohrabrenje da stalno čitaju. To je pravo svakog deteta i njihova šansa za bolje sutra“ i našeg velikog pesnika Ljubivoja Ršumovića: „Čitanje je življenje još jednog života“.